Over ons

Transportbedrijf Bosch Hedel B.V. is een allround transport- en montagebedrijf onderverdeeld in verschillende specialismen met elk hun eigen kracht. Sinds 2008 is ons bedrijf VCA gecertificeerd en al meerdere jaren zijn wij ‘Erkend Leerbedrijf’. Ons enthousiaste, flexibele en vakkundige team bestaat uit 30 deskundig opgeleide medewerkers met technisch inzicht en ervaring. Wij werken volgens een no-nonsense en hands-on mentaliteit wat in combinatie met ons jong, dynamisch en specialistisch materieel uw transport, montage- of hijswerk tot een succes maakt.

Bosch Hedel Speciaal Transport

Mijlpalen in de Bosch-geschiedenis

1998

Oprichting van Transportbedrijf Bosch Hedel B.V. op de huidige locatie aan de Steenovensetraat 2a in Hedel door Arie Bosch en zoon Henk Bosch. Bij de oprichting bezitten Arie en Henk Bosch beiden de helft van de aandelen van het transportbedrijf. Vanaf de start van het bedrijf wordt er de eerste jaren uitsluitend transport verricht als charter met losse trekkers en een containerchassis voor diverse opdrachtgevers. Gezamenlijk met broers Bert en Cobie is Henk sinds 1984 tevens eigenaar van Aannemingsbedrijf Bosch.

2001

Arie Bosch overlijdt op 60-jarige leeftijd en vervolgens neemt Henk Bosch alle aandelen van het transportbedrijf over zodat hij enig aandeelhouder wordt.

2005

Specialisme “infratechniek en detachering personeel” wordt door de vraag uit de markt toegevoegd.
Op verzoek van een nieuwe opdrachtgever kwam er een trekker oplegger met autolaadkraan. De eerste autolaadkraan was een feit en de montagewerkzaamheden in de infratechniek konden beginnen. Het personeelsbestand werd uitgebreid met montagemedewerkers en grondwerkers, ook werd er geïnvesteerd in montagebussen, minigravers en gereedschap om de werkzaamheden als full-service concept te kunnen uitvoeren. Na de toevoeging van dit specialisme en mede dankzij de jarenlange ervaring van Henk Bosch als aannemer in de wegenbouw kwam de groei van het bedrijf in stroomversnelling. Vanaf dat moment kon gesproken worden van een allround transport- en montagebedrijf.

2010

Specialisme “autokraantransport & hijswerk” wordt toegevoegd.
Transportbedrijf Bosch Hedel B.V. wordt door diverse opdrachtgevers steeds vaker ingeschakeld voor transport met autolaadkraan en het uitvoeren van hijswerkzaamheden met de autokraan. De flexibiliteit van onze planning in combinatie met onze ervaren en deskundige medewerkers is een toegevoegde waarde voor onze opdrachtgevers. Korte lijnen, kwaliteit, veelzijdigheid en snel kunnen schakelen op het moment dat een opdrachtgever dat verlangd.

2012

Vanwege de afnemende rendabiliteit in het charter-transport en het sluiten van vestigingen van onze opdrachtgevers is de dienstverlening charter-transport afgebouwd en gestopt.

2014

Door de aanhoudende groei wordt er een planner aangesteld die de dagelijkse leiding van het bedrijf op zich neemt zodat Henk Bosch zich kan focussen op zijn directietaken.

2015

Specialisme “speciaal transport” wordt toegevoegd.
Door het uitgebreide wagenpark, bestaande uit diverse bakwagens met aanhanger en trekker-oplegger combinaties met dubbel uitschuifbare opleggers -allen voorzien van langlopende ontheffingen- is de toevoeging van dit specialisme een logische aanvulling op het dienstenpakket.

2016

Gezien de gestage groei van Transportbedrijf Bosch Hedel B.V. neemt Henk Bosch het besluit om uit Aannemingsbedrijf Bosch te stappen om zich volledig op het transportbedrijf te kunnen concentreren en dit verder uit te kunnen bouwen.

2019

Door een bedrijfssplitsing treedt de volgende generatie toe tot de directie van Transportbedrijf Bosch Hedel B.V. en is het bedrijf met de nieuwe directie klaar voor de toekomst.
De huidige directie bestaat uit Arjan Bosch, Mariëlle Bosch-Leerintveld, Henk Bosch en Maikel Bosch (van links naar rechts op de foto hieronder).

Over ons

2020

Het laatste jaar van het decennium wat meteen ook een heel bijzonder jaar is.
De hele wereld wordt opgeschrikt door de coronapandemie. Ondanks het “nieuwe normaal” hebben wij -met inachtneming van de landelijke maatregelen- onze transporten en montagediensten kunnen uitvoeren.

2021

Op 1 oktober 2021 is ons nieuwe multifunctionele en energiezuinige bedrijfsgebouw in gebruik genomen. Op de begane grond is de werkplaats en een stalling voor materieel gevestigd. Op de eerste verdieping zit onze planning, administratie, archief, kantine en spreekkamer. Kortom, alles onder één dak.

Over ons

2022

Door de vraag uit de markt naar grotere autolaadkranen is er geïnvesteerd in een 4-assige kraanwagen met een 95 ton/mtr autolaadkraan voorzien van fly-jib en lier. De maximale reikwijdte bedraagt 33 meter. Deze kraanwagen beschikt over meerdere koppelingen zodat deze ingezet kan worden met oplegger of aanhangwagen. Tevens kan de kraanwagen voorzien worden van een ballast/laadbak.

Over ons

2023

Transportbedrijf Bosch Hedel BV viert dit jaar haar 25 jarig jubileum…!

24/7 inzetbaar

Met ons uitgebreide materieel kunnen wij praktisch elke vorm van speciaal transport aan. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week inzetbaar. Zo passen wij ons aan uw schema aan en niet andersom!

Gecertificeerd personeel

Al onze chauffeurs zijn in het bezit van de benodigde rijbewijzen, het chauffeursdiploma Code 95, een TCVT-certificaat voor laden en lossen met de autolaadkraan en het VCA-certificaat. Zo weet u zeker dat uw lading altijd veilig en verantwoord vervoerd wordt.

Altijd ontheffing

Voor al ons materieel hebben wij langlopende ontheffingen. Onze wagens mogen 3,5 meter breed zijn (i.p.v. de reguliere 2,5 meter), 27,5 meter lang (i.p.v. 16,5 meter) en 4,25 meter hoog (i.p.v. 4 meter). Bij grotere ladingen hebben wij ook ervaring bij het aanvragen van aanvullende ontheffing bij het RDW.

Speciaal transport in Nederland

Ons wagenpark voor speciaal transport voldoet aan alle voorwaarden en onze chauffeurs bezitten alle certificaten voor werkzaamheden
in heel Nederland.

Onze voordelen

Bosch Hedel B.V. biedt volledige ontzorging op het gebied van speciaal transport. Wij adviseren u over het te gebruiken materieel, regelen de ontheffing of vergunning en plannen de route. Vervolgens zekeren onze chauffeurs de lading en brengen deze veilig van A naar B. Daarnaast kunnen wij met onze diverse autolaadkranen de goederen laden, lossen en hijsen en eventueel zelfs direct monteren op locatie. (Bijna) alles is mogelijk en bespreekbaar!

Over ons

Transport nodig?

Transportbedrijf Bosch Hedel B.V. is specialist in het verzorgen van speciaal transport in opdracht van bedrijven, particulieren en overheidsinstellingen voor onder ander de bouw- en infrasector. Benieuwd naar de mogelijkheden of kosten?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

Bosch Hedel Hijswerkzaamheden

Kiezen voor Transportbedrijf Bosch Hedel B.V.