Speciaal transport

Op zoek naar een betrouwbare partner voor speciaal transport van goederen of machines? Bosch Hedel B.V. helpt u graag! Op deze pagina informeren we u over onze dienstverlening, voordelen en mogelijkheden rondom speciaal transport.

Speciaal transport

Wat is speciaal transport

Met speciaal transport wordt het vervoer van goederen en/of machines bedoeld dat qua grootte de wettelijke maximum afmetingen overschrijdt. Op de website van het RDW kunt u de geldende maximum afmetingen opzoeken. Speciaal transport is dus iets anders dan zwaar transport, waarbij goederen met een overschrijding van het wettelijk maximum gewicht mee wordt bedoeld.

Voor het vervoer van goederen die deze wettelijke begrenzing overschrijdt, moet u een ontheffing of vergunning aanvragen bij de overheid. Eén van de voordelen van Bosch Hedel B.V. is dat wij in het bezit zijn van een jaarontheffing voor als ons materieel.

Speciaal transport

Onze speciaal transportmogelijkheden

Bosch Hedel B.V. is in het bezit van een zeer divers wagenpark. Hierdoor kunnen wij voor het speciaal vervoer van goederen en machines met zeer uiteenlopende afmetingen worden ingezet. 

  • Trekker-opleggercombinaties – Zeer diverse combinaties mogelijk. Denk aan een city-opleggers voor krappe werklocaties, dubbel-uitschuifbare semi-diepladers, uitschuifbare kuipdiepladers of een combinatie inclusief autolaadkraan.
  • Bakwagen met aanhangwagen – Inclusief lage laadvloer om hoge goederen mee te vervoeren. Ook voorzien van palenjukken zodat lichtmasten of lange buizen over het dak van de cabine geladen kunnen worden.

Al ons materiaal is hydraulisch gestuurd. Dit betekent dat de assen van de oplegger meesturen, om ook op krappe locaties te kunnen manoeuvreren. Elk transport wordt door onze eigen gecertificeerde chauffeurs uitgevoerd.

special transport bosch hedel

24/7 inzetbaar

Met ons uitgebreide materieel kunnen wij praktisch elke vorm van speciaal transport aan. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week inzetbaar. Zo passen wij ons aan uw schema aan en niet andersom!

Gecertificeerd personeel

Al onze chauffeurs zijn in het bezit van de benodigde rijbewijzen, het chauffeursdiploma Code 95, een TCVT-certificaat voor laden en lossen met de autolaadkraan en het VCA-certificaat. Zo weet u zeker dat uw lading altijd veilig en verantwoord vervoerd wordt.

Altijd ontheffing

Voor al ons materieel hebben wij langlopende ontheffingen. Onze wagens mogen 3,5 meter breed zijn (i.p.v. de reguliere 2,5 meter), 27,5 meter lang (i.p.v. 16,5 meter) en 4,25 meter hoog (i.p.v. 4 meter). Bij grotere ladingen hebben wij ook ervaring bij het aanvragen van aanvullende ontheffing bij het RDW.

Speciaal transport in Nederland

Ons wagenpark voor speciaal transport voldoet aan alle voorwaarden en onze chauffeurs bezitten alle certificaten voor werkzaamheden
in heel Nederland.

Onze voordelen

Bosch Hedel B.V. biedt volledige ontzorging op het gebied van speciaal transport. Wij adviseren u over het te gebruiken materieel, regelen de ontheffing of vergunning en plannen de route. Vervolgens zekeren onze chauffeurs de lading en brengen deze veilig van A naar B. Daarnaast kunnen wij met onze diverse autolaadkranen de goederen laden, lossen en hijsen en eventueel zelfs direct monteren op locatie. (Bijna) alles is mogelijk en bespreekbaar!

Speciaal transport

Speciaal transport nodig?

Transportbedrijf Bosch Hedel B.V. is specialist in het verzorgen van speciaal transport in opdracht van bedrijven, particulieren en overheidsinstellingen voor onder ander de bouw- en infrasector. Benieuwd naar de mogelijkheden of kosten?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

Speciaal transport

Kiezen voor Transportbedrijf Bosch Hedel B.V.